Μια ξεχωριστή μέρα (Una giornata particolare)

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12/2017 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΟ 3, ΩΡΑ 8:15 Μ.Μ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού ολοκληρώνει τις προβολές της για το 2017 με την εξαιρετική κοινωνική ταινία του Έτορε Σκόλα «Μια ξεχωριστή μέρα». Μια ταινία που έφερε μαζί τα δύο ιερά τέρατα του ιταλικού κινηματογράφου Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Σοφία Λόρεν, και τους έδωσε την ευκαιρία να υποδυθούν δύο ρόλους που σημάδεψαν την καριέρα τους.

8 Μαΐου 1938: ο Χίτλερ επισκέπτεται την Ιταλία του Μουσολίνι μέσα σε ένα κλίμα πατριωτικής έξαρσης. Όλοι σπεύδουν στην υποδοχή, εκτός από μια νοικοκυρά, μητέρα έξι παιδιών κι έναν ομοφυλόφιλο δημοσιογράφο, οι οποίοι θα ζήσουν, απομονωμένοι στην άδεια πολυκατοικία τους, μια «ξεχωριστή μέρα» στο περιθώριο της Ιστορίας.

«Με ένα θεατρικής σύλληψης δράμα για δύο πρωταγωνιστές, ο Ετόρε Σκόλα αντιπαραθέτει τα γεγονότα που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο με τα γεγονότα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή ενός καθημερινού ανθρώπου, εκμεταλλευόμενος τη μονοχρωματική, μελαγχολική φωτογραφία του Πασκουαλίνο ντε Σάντις, τη χαρισματική παρουσία των Λόρεν – Μαστρογιάνι και, αντιστικτικά (όσο και μονοδιάστατα), τη φωνή του ραδιοφωνικού ανταποκριτή. Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας και οσκαρικές υποψηφιότητες ξενόγλωσσης ταινίας και A΄ αντρικού ρόλου.» (Πηγή: athinorama.gr)

Ηθοποιοί: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Σοφία Λόρεν, Τζον Βέρνον, Φρανσουάζ Μπερντ, Βιτόριο Γκουερίνι, Αλεσσάντρα Μουσολίνι κ.ά. Παραγωγή: 1977 Γλώσσα: Ιταλική Διάρκεια: 110΄

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.