Προβολές Φεβρουαρίου 2017

Σημείωση: Την Καθαρά Δευτέρα, 27/2/2017, δεν θα πραγματοποιηθεί προβολή.


6/2/2017 ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ (EL ABRAZO DE LA SERPIENTE)

Μια εξαιρετική ταινία που μας έρχεται από την Κολομβία, σε σκηνοθεσία του Σίρο Γκέρα. Βασίζεται στις σημειώσεις του Γερμανού εθνολόγου Τέοντορ Κοχ Γκρούνμπεργκ και του Αμερικανού εθνοβοτανολόγου Ρίτσαρντ Έβανς Σουλτς, οι οποίοι ερεύνησαν περιοχές του Αμαζονίου και μελέτησαν τις φυλές που κατοικούσαν εκεί στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού.

Ηθοποιοί: Γιαν Μπέιβουτ, Νιμπίλιο Τόρες, Αντόνιο Μπολιβάρ κ.ά. Παραγωγή: 2015 Γλώσσα: Ισπανική Διάρκεια: 122΄


13/2/2017 ΤΡΕΞΕ, ΛΟΛΑ, ΤΡΕΞΕ (LOLA RENNT)

Σχετική εικόνα

Η πολυβραβευμένη γερμανική ταινία του Τομ Τίκβερ που άρεσε ιδιαίτερα στο κοινό και θεωρήθηκε ως η μεγάλη έκπληξη του γερμανικού κινηματογράφου στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Κέρδισε μεταξύ άλλων το Γερμανικό Κινηματογραφικό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Ηθοποιοί: Φρανκα Ποτέντε, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Χέρμπερτ Κνοπ, Νίνα Πέτρι, Άρμιν Ρόντε κ.ά. Παραγωγή: 1998, έγχρωμη Γλώσσα: Γερμανική Διάρκεια: 81΄


20/2/2017 ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ (MATRIMONIO ALL’ITALIANA)

Αποτέλεσμα εικόνας για matrimonio all'italiana

Κλασική ιταλική κωμωδία του Βιτόριο Ντε Σίκα με πρωταγωνιστές τους δύο κορυφαίους σταρ του Ιταλικού κινηματογράφου, τη Σοφία Λόρεν (Βραβείο Νταβίντ ντι Ντονατέλο Α΄ Γυναικείου Ρόλου) και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. Βασίζεται στο περίφημο θεατρικό έργο του Εντουάρντο Ντε Φίλιπο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», που ανέβηκε σε όλες σχεδόν τις σκηνές του κόσμου.

Ηθοποιοί: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Σοφία Λόρεν, Μαριλού Τόλο, Τζιαν Ριντόλφι, Βίτο Μορικόνε κ.ά. Παραγωγή: 1964, έγχρωμη Γλώσσα: Ιταλική Διάρκεια: 102΄

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Προβολές Φεβρουαρίου 2017

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.