ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (SENIOR CITIZEN)

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/3/2022 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΟ 3, ΩΡΑ 8:15 Μ.Μ.

Στις προβολές θα τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Είσοδος με SafePass. Απαραίτητη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Τρίτη ταινία στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Πρόκειται για την πολυβραβευμένη κυπριακή ταινία του Μαρίνου Καρτίκκη «Πολίτης τρίτης ηλικίας», η οποία θα παρουσιαστεί με γαλλικούς υπότιτλους. Η προβολή γίνεται, όπως και οι άλλες δύο που παρουσιάστηκαν μέσα στο ίδιο πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Αλιάνς Φρανσαίζ Λεμεσού. . 

Πολίτης τρίτης ηλικίας αφίσα

Ο Θεοχάρης, ένας ηλικιωμένος και μοναχικός άντρας, καταφεύγει κάθε βράδυ στο νοσοκομείο για να περάσει τη νύχτα πάνω στους πάγκους και τις καρέκλες των εξωτερικών ιατρείων. Κάθε πρωί επιστρέφει στο σπίτι του, όπου μοναδική του συντροφιά είναι η γάτα του και οι αναμνήσεις του. Ένα βράδυ τον ανακαλύπτει μια νεαρή νοσοκόμα, η Ευγενία, και προσπαθεί να μάθει περισσότερα γι’ αυτόν. Ο Θεοχάρης είναι αρχικά επιφυλακτικός και αρνείται να της δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Σταδιακά όμως αρχίζει να χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο.

«Ο «Πολίτης τρίτης ηλικίας» είναι ένα τρυφερό κινηματογραφικό ποίημα για την ανθρώπινη ύπαρξη. Θολώνοντας τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, με μια προσέγγιση μινιμαλιστική, του τύπου «το λιγότερο είναι και περισσότερο», δομημένο με επαναλήψεις, σαν ένα μουσικό ρεφραίν». (Από το σκεπτικό βράβευσης της ταινίας με το Βραβείο Δεύτερης Καλύτερης Ταινίας στο 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου).

Ηθοποιοί: Αντώνης Κατσαρής, Μαρίνα Αργυρίδου, Λένια Σορόκου, Γιόλα Κλείτου, Αλεξία Χαραλαμπίδου, Χριστιάνα Λάρκου, Γιάννος Αντωνίου κ.ά. Παραγωγή: 2020 Γλώσσα: Ελληνική, με γαλλικούς υπότιτλους Διάρκεια: 105΄

Advertisement