ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ (DOUBLE VIES)

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/3/2022 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΟ 3, ΩΡΑ 8:15 Μ.Μ.

Στις προβολές θα τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Είσοδος με SafePass. Απαραίτητη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού συνεχίζει τις τακτικές της προβολές την Δευτέρα 21/3/2022 με τη γαλλική ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ (πρωτότυπος τίτλος DOUBLES VIES) όπου δεσπόζει η παρουσία της μεγάλης Γαλλίδας ηθοποιού Ζιλιέτ Μπινός. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Αλιάνς Φρανσαίζ Λεμεσού στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας.

«[…]  Ένας Γάλλος συγγραφέας, ο εκδότης του και οι σύζυγοί τους, μια πολιτική σύμβουλος και μια ηθοποιός, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα γαϊτανάκι φιλοδοξιών, απιστιών, συμβιβασμών, κρίσιμων αποφάσεων και συμπτωμάτων της κρίσης της μέσης ηλικίας. Όλοι δοκιμάζονται τόσο αναφορικά με την αντοχή των προσωπικών αξιών και πεποιθήσεών τους όσο και με την ειλικρίνεια με την οποία πρέπει να διαχειριστούν τις μεταξύ τους σχέσεις, συνειδητοποιώντας πως οι καιροί αλλάζουν ερήμην τους: τα βιβλία γίνονται e-books, οι κινηματογραφικές ταινίες τηλεοπτικές σειρές, ενώ οι απαιτήσεις για γρήγορο κέρδος αυξάνονται διαρκώς.

ΟΑσαγιάς φλυαρεί (σε… άπταιστα γαλλικά), αλλά ευτυχώς δεν πέφτει στην παγίδα του κηρύγματος και της συναισθηματικής νοσταλγίας. Διασκεδάζει σατιρίζοντας τρυφερά έναν συναισθηματικά ασταθή, ανασφαλή και ματαιόδοξο μικρόκοσμο και σχολιάζει γλυκόπικρα τους νέους καιρούς, τα νέα ήθη και τα αιωνίως απαράλλαχτα ανθρώπινα πάθη. Απολαυστικό το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο και νόστιμα τα περισσότερα inside jokes.» (Κριτική του Χρήστου Μήτση στο athinorama.gr)

Ηθοποιοί: Ζιλιέτ Μπινός, Γκιγιόμ Κονέ, Νόρα Χαμζαουί, Κρίστα Τερέ, Ζαν Λουκ Βενσάν κ.ά. Παραγωγή: 2018 Γλώσσα: Γαλλική με ελληνικούς υπότιτλους Διάρκεια: 108΄

Advertisement