Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ (METALMECCANICO E PARRUCCHIERA)

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/12/2021 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΟ 3, ΩΡΑ 8:15 Μ.Μ.

Στις προβολές θα τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Είσοδος με SafePass. Απαραίτητη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Με την κλασική ιταλική κωμωδία της Λίνα Βερτμίλερ, η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού ολοκληρώνει τις προβολές της για το 2021. Η προβολή είναι αφιερωμένη στη σπουδαία Ιταλίδα σκηνοθέτιδα που έφυγε πλήρης ημερών, στα 93 της χρόνια, στις 9/12/21 αφήνοντας πίσω της ένα σημαντικό έργο.

ο εργάτης και η κομμώτρια

Πρόκειται για μια καυστική πολιτική σάτιρα που μας μεταφέρει στον χώρο δύο αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων, οι οποίες, στην ουσία, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν αφού ανήκουν στην ίδια κοινωνική τάξη, έχουν τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους καταπιεστές. Από την μια είναι οι κομμουνιστές εργάτες, και από την άλλη οι αμετανόητοι νοσταλγοί του φασισμού. Στην διάρκεια μιας διαδήλωσης, η οποία κατέληξε σε αιματηρή σύγκρουση, ένας εργάτης από την μια παράταξη (ο μεταλλουργός) και μια γυναίκα από την άλλη παράταξη (η κομμώτρια) συναντώνται, ανταλλάζουν ύβρεις και γροθιές, όμως παράλληλα ερωτεύονται σφοδρά και καταλήγουν σ’ έναν παθιασμένο έρωτα. Έκτοτε συνυπάρχουν μέσα σ’ ένα ντελίριο πολιτικού διχασμού και αντιπαλότητας, έντονου μίσους και φλογερού πάθους. 

Η έντονα πολιτικοποιημένη Βερτμίλερ, όπως έκανε σ’ όλες τις ταινίες της, στηλιτεύει τον πολιτικό φανατισμό αλλά και την τυφλή προσήλωση στις ιδεολογίες, που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες, έως τραγελαφικές, καταστάσεις.

Ηθοποιοί: Τούλιο Σολέντσι, Βερόνικα Πιβέτι, Συριέλε Κλαιρ, Ρόσι ντε Πάλμα, Πιέρα Ντέλι Εσποστί κ.ά. Παραγωγή: 1996 Γλώσσα: Ιταλική Διάρκεια: 100΄

Advertisement