ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ (HEAD IN THE CLOUDS)

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12/2021 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΟ 3, ΩΡΑ 8:15 Μ.Μ.

Στις προβολές θα τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Είσοδος με SafePass. Απαραίτητη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Κοινωνικό ρομαντικό δράμα του Τζων Ντούιγκαν, που διαδραματίζεται στο Λονδίνο παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια ιστορία έρωτα και αγάπης ανάμεσα σε τρεις νέους – ενός άνδρα και δύο γυναικών, που η μοίρα τους ενώνει σ’ ένα φλογερό τρίγωνο, αλλά και σε μια ζωή γεμάτη απρόβλεπτες περιπέτειες. Η Σαρλίζ Θέρον, η Πενέλοπε Κρουζ και ο Στούαρτ Τάουνσεντ καλύπτουν επάξια τους τρεις ρόλους.

head in the clouds poster

«Στο κοσμικό Παρίσι του 1933, η Gilda Besse είναι γνωστή φωτογράφος μόδας και μια πανέμορφη γυναίκα η ίδια, μισή Γαλλίδα και μισή Αμερικανίδα. Η Gilda εισβάλει ένα βράδυ στο μικρό φοιτητικό δωμάτιο του νεαρού Guy, βρεγμένη ως το κόκαλο. Θέλει να κρυφτεί για να μην την βρουν μαζί με τον παράνομο έρωτά της, ένα από τους καθηγητές του κολεγίου. Αν και οι δύο τους προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, ο έρωτας δεν αργεί να ανθίσει. Λίγα χρόνια αργότερα μοιράζονται πια το ίδιο διαμέρισμα στη Μονμάρτη. Μαζί τους μένει και η Mia, μια φίλη της Gilda, Ισπανίδα πολιτική πρόσφυγας λόγω του εμφυλίου. Οι ζωές των ηρώων θα γνωρίσουν πολλές αλλαγές, όσο η καριέρα της Gilda ακμάζει και ο μεγάλος πόλεμος έρχεται όλο και πιο κοντά.

O John Duigan κάνει την πρώτη του ταινία μεγάλου προϋπολογισμού πάνω σε ένα σενάριο που έγραψε ο ίδιος, βάζοντας αρκετά ψηλούς στόχους. Με πυρήνα το ερωτικό τρίγωνο, η πλοκή τοποθετείται σε ένα αρκετά σύνθετο ιστορικό πλαίσιο που συνθέτει το ο Μεσοπόλεμος, ο Ισπανικός εμφύλιος και η Γερμανική κατοχή του Παρισιού. Η παραγωγή έχει δώσει προσοχή στη λεπτομέρεια, για τη σωστή αναπαράσταση της προσοχής. Πέρα όμως από την καλλιτεχνική αρτιότητα της ταινίας, η σκηνοθετική προσέγγιση του Duigan δίνει έμφαση και βάθος στους χαρακτήρες και τις σχέσεις των χαρακτήρων, αποφεύγοντας να εμβαθύνει στις ιστορικές και πολιτικές προεκτάσεις τις υπόθεσης.» (Κριτική του Θανάση Γεντίμη για το cinemanews.gr)

Ηθοποιοί: Σαρλίς Θέρον, Πενέλοπε Κρουζ, Στιούαρτ Τάουνσεντ, Τόμας Κρέτσμαν, Στίβεν Μπέρκοφ, Πήτερ Κόκετ, Καρίν Βανάς κ.ά. Παραγωγή: 2004 Γλώσσα: Αγγλική Διάρκεια: 120΄

Advertisement