ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10/2021 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΟ 3, ΩΡΑ 8:15 Μ.Μ.
Στις προβολές θα τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Είσοδος με SafePass. Απαραίτητη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.
Απολαυστική γαλλική ταινία του Πασκάλ Σομέιγ, που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία εξασφαλίζοντας 3.5 εκατομμύρια εισιτήρια μόνο στη Γαλλία. Ήταν υποψήφια για πέντε βραβεία Cesar και κέρδισε τον Χρυσό Κύκνο Καλύτερης Ταινίας στο Cabourg Film Festival. Με φόντο το πριγκιπάτο του Μονακό, ο σκηνοθέτης μας χαρίζει μια διασκεδαστική, δοσμένη με φινέτσα και χιούμορ ρομαντική κομεντί.
«Μέσα σε μερικές μόλις εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας τη μοναδική φήμη που με ιδρώτα έχει αποκτήσει, ο Άλεξ καταφέρνει να κάνει τον οποιονδήποτε σύζυγο, μνηστήρα και φίλο, πρώην. Απάτες, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ψεύτικες ταυτότητες, γοητευτικά χαμόγελα… Ο Άλεξ επιστρατεύει τα πάντα προκειμένου να ολοκληρώσει την αποστολή του. Προσοχή όμως, ο Άλεξ έχει επαγγελματική ηθική. Χωρίζει μόνο ζευγάρια που οι γυναίκες είναι πραγματικά δυστυχισμένες. Για ποιο λόγο να δεχτεί λοιπόν το επόμενο συμβόλαιό του; Η γυναίκα-στόχος ονομάζεται Ζουλιέτ και είναι μια νεαρή, ελεύθερη και ανεξάρτητη κληρονόμος. Σε δέκα μέρες πρόκειται να παντρευτεί έναν γοητευτικό νεαρό που αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο. Δέκα μέρες για μια «επικίνδυνη» αποστολή-αποπλάνηση κατά τη διάρκεια της οποίας ο καρδιοκατακτητής θα ανακαλύψει ότι στον έρωτα δεν υπάρχει τελειότητα. Ο Σομέιγ ενορχηστρώνει το υλικό του με αξιοσημείωτη άνεση, διυλίζοντας το γενικό στο ειδικό της σχέσης δυο ανθρώπων που δεν ήταν στα πλάνα τους να ερωτευτούν. Μετατρέπει έτσι μια τυπική ρομαντική κωμωδία σε μια ταινία χαρακτήρων που ξεχωρίζει από το σωρό του είδους. Κι αν σκεφτεί κανείς πως προέρχεται από τη Γαλλία, που δεν έχει ιδιαίτερη προϊστορία στην αμερικάνικου τύπου παλέτα ρομάντσων μετά περιπέτειας, τότε το κατόρθωμα είναι διπλό. Ο Καρδιοκατακτητής είναι τεράστια επιτυχία στη χώρα του και διαθέτει ένα ισχυρό όπλο, τον Ρομέν Ντυρίς, έναν ελισσόμενο και φτασμένο νέο ηθοποιό, σχεδόν άγνωστο στο πλατύ κοινό, που εδώ ξεδιπλώνει την κίνηση, την εξωστρέφεια, αλλά και το κωμικό του timing.» (Κριτική του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου για τη lifo.gr)
Ηθοποιοί: Ρομέν Ντιρίς, Βανέσα Παραντί, Ζιλί Φεριέ κ.ά. Παραγωγή: 2010 Γλώσσα: Γαλλικήμε ελληνικούς υπότιτλους Διάρκεια: 105΄