ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ (CELLE QUE VOUS CROYEZ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/10/2020 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΟ 3, ΩΡΑ 8:15 Μ.Μ.

Σε συμμόρφωση με τα ισχύοντα πρωτόκολλα λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών, θα γίνουν δεκτοί οι πρώτοι 90 θεατές, οι οποίοι και παρακαλούνται να τηρούν όλα τα μέτρα που επιβάλλονται. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να προσέρχονται με την προστατευτική μάσκα, την οποία πρέπει να φοράνε μέχρι την είσοδό τους στην αίθουσα.

Μετά από μια μακρά αναγκαστική διακοπή λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για προστασία από τον COVID-19, η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού επαναρχίζει τη Δευτέρα 5/10/2020 τις τακτικές της προβολές για την νέα περίοδο. Θα προβληθεί η γαλλική ταινία του Σαφί Νεμπού «Ποια νομίζεις ότι είμαι», που ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί όταν διακόπηκαν οι προβολές.  Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Καμίγ Λοράνς και σ’ αυτήν πρωταγωνιστεί η Ζιλιέτ Μπινός σ’ έναν από τους καλύτερους ρόλους της πλούσιας καριέρας της. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Alliance Française Λεμεσού.

Ποια νομίζεις ότι είμαι αφίσα

«Υποδυόμενη μια λίγο νεότερη γυναίκα, η 54χρονη Ζιλιέτ Μπινός προσδίδει υπόσταση, χιούμορ και τραγικούς τόνους σε μια διττή προσωπικότητα.

Στην αληθινή της ζωή η Κλερ Μιλό είναι σοβαρή φιλόλογος, με δυο γιους, έναν σύζυγο, ο οποίος την παράτησε για τα μάτια μιας κοπέλας που θα μπορούσε να είναι κόρη τους, και μια όψιμη τάση να φλερτάρει πολύ νεότερούς της άνδρες, όπως πρόσφατα τον Λουντό.

Η «άλλη» είναι η Κλάρα Αντουνές, η εικονική προσωπικότητα που έχει υιοθετήσει στο Facebook, έχοντας δανειστεί στοιχεία από το προφίλ της ανιψιάς της, έτσι ώστε να φαίνεται, και να διαβάζεται, με άνεση και αποτελεσματικότητα στην τρέχουσα lingo της ψηφιακής πλοήγησης.   Το άβατάρ της συνάπτει διαδικτυακό δεσμό με έναν άνδρα, κολλητό και συγκάτοικο του πρώην φίλου της, τον Άλεξ, ο οποίος τσιμπάει κανονικά και παίρνει στα σοβαρά τη σχέση τους. Παράλληλα, η Κλερ κάνει ψυχανάλυση και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της, καθώς και τη γιατρό που την παρακολουθεί, πως οι προθέσεις της είναι τίμιες.

Η Γαλλίδα ηθοποιός παραμένει μοναδική στη διάπλαση χαρακτήρων που είναι αρκετά έξυπνες ώστε να γνωρίζουν πως στα θέματα της καρδιάς δεν υπάρχει καθαρή αδικία, αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις τύψεις τους.

Σε μια νοήμονα και περίπλοκη δραματική κομεντί ο σκηνοθέτης Σαφί Νεμπού δεν κάνει το λάθος να γυρίσει την ταινία σε θρίλερ, ακόμα και όταν η πλοκή του ασύμβατου έρωτα στραβώνει άσχημα, αλλά προτιμά να επικεντρώσει την προσοχή του θεατή στην πρωταγωνίστρια μιας αυτοσχέδιας παγίδας.

Η Κλερ της σταθερά υπέροχης Μπινός διαμαρτύρεται για τον χρόνο που περνά και την αλλοιώνει, στέκει στο ύψος των τυπικών και οικογενειακών υποχρεώσεών της και προσπαθεί εκ των ενόντων να συμμαζέψει απωθημένα συναισθήματα που έσκασαν με δύναμη στο αντικείμενο της αγάπης της.

Φιλόλογος γαρ, χειρίζεται έντεχνα, πονηρά και επινοητικά τον γραπτό λόγο και ως θηλυκός Σιρανό γοητεύει από την ασφάλεια της απόστασης, ακυρώνοντας προσωρινά τις ανασφάλειές της, ωστόσο, αμύητη, λόγω ηλικίας και απειρίας, στην παραδόξως άμεση πλατφόρμα της κοινωνικής δικτύωσης, χάνει τον έλεγχο. Αντί να τιμωρηθεί από τρίτους, βιώνει την κόλαση της προσωπικής αμφιβολίας.

Η Ζιλιέτ Μπινός συναρπάζει και πάλι, διατηρώντας το κατώφλι μιας κρίσιμης ανατροπής στην πλοκή, με υπόνοιες καταστροφικής αστάθειας. Η Γαλλίδα ηθοποιός παραμένει μοναδική στη διάπλαση χαρακτήρων που είναι αρκετά έξυπνες ώστε να γνωρίζουν πως στα θέματα της καρδιάς δεν υπάρχει καθαρή αδικία, αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις τύψεις τους.» (Κριτική του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου για τη lifo.gr)

Ηθοποιοί: Ζιλιέτ Μπινός, Φρανσουά Σιβίλ, Νικόλ Γκαρσία κ.ά. Παραγωγή: 2019 Γλώσσα: Γαλλική με ελληνικούς υπότιτλους. Διάρκεια: 101′

Advertisement