Το πάρτι (The Party)

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10/2018 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΟ 3, ΩΡΑ 8:15 Μ.Μ.

Την περσινή δημιουργία της Σάλυ Πότερ «Το πάρτι» παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού στην τακτική της προβολή της Δευτέρας 22/10/2018. Η διάσημη Αγγλίδα σκηνοθέτις («Ορλάντο», «Μαθήματα Τάνγκο» κ.ά.), έχοντας στη διάθεσή της ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών, δημιουργεί μέσα από το σχόλιό της μια βιτριολική καυστική σάτιρα της σύγχρονης «άρχουσας» τάξης.

«Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Τζάνετ μια πολιτικός της αντιπολίτευσης η όποια μόλις έγινε υπουργός υγείας της σκιώδους κυβέρνησης και η οποία καλεί μερικούς φίλους για να το γιορτάσει. Μόνο που όσο εκείνη ετοιμάζει τα βολ-ο-βαν στην κουζίνα, ο σύζυγός της Μπιλ αλλάζει δίσκους και πίνει κρασί στο σαλόνι βυθισμένος στις σκέψεις του και στις δικές του αποκαλύψεις που ετοιμάζει. Κι όταν οι φίλοι φτάσουν, ο καθένας με τα δικά του θέματα (συχνά με την μορφή του ετέρου του ήμισυ) , το πάρτι θα πάρει μια απροσδόκητη τροπή και θα ακροβατεί στο χείλος της καταστροφής και της τραγωδίας για όλα τα μετρημένα 71 λεπτά που διαρκεί το φιλμ.

[…] Πλούσιο σε αληθινά αστείες ατάκες και αποφασισμένο να κρατήσει τις ανατροπές ως το τέλος, το φιλμ είναι απολαυστικό μέσα στις συνειδητά περιορισμένες φιλοδοξίες μιας αστείας και καυστικής κοινωνικής σάτιρας τις οποίες και πραγματώνει δίχως σημαντικά στραβοπατήματα.» (Πηγή: flix.gr)

Ηθοποιοί: Μάσιμο Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τίμοθι Σπολ, Πατρίτσια Κλάρκσον, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπρούνο Γκανς, Κίλιαν Μέρφι κ.ά. Παραγωγή: 2017 Γλώσσα: Αγγλική, με ελληνικούς υπότιτλους Διάρκεια: 72΄

Advertisement