Ένα κάποιο τέλος (The Sense of an Ending)

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/2/2018 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΡΙΟ 3, ΩΡΑ 8:15 Μ.Μ.

Αγγλική κοινωνική ταινία του Ινδού σκηνοθέτη Ριτές Μπατρά, με δύο μεγάλους πρωταγωνιστές στους κεντρικούς ρόλους, τον Τζιμ Μπρόντμπεντ και τη Σαρλότ Ράμπλινγκ. Βασίζεται στο βραβευμένο με Μπούκερ μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς που συνιστά μια σπουδή πάνω στην νοσταλγία για τις χαμένες στιγμές της ζωής μας, τις επιλογές και την κατάληξη μας τελικά.

2zmmigmxgew5zddtwpbyxclltm2

Η ιστορία θέλει τον χωρισμένο Τόνι Γουέμπστερ να λαμβάνει μια ειδοποίηση πως η μητέρα μιας από τις πρώτες αγαπημένες του όταν ήταν ακόμη στο κολέγιο του έχει αφήσει δύο αντικείμενα στη διαθήκη της. Αυτή η επίσκεψη από το παρελθόν θα ανοίξει το κουτί με τις αναμνήσεις, καθώς ο Τόνι θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το μίτο των γεγονότων, φτάνοντας μπροστά σε αναπάντεχες αποκαλύψεις και μια εξ ολοκλήρου νέα θεώρηση αυτού που πίστευε ότι ήταν η ζωή του, οι έρωτές του, η οικογένειά του.

«Ο Τζιμ Μπρόαντμπεντ, μία από τις λίγες φορές που κουβαλά τις υποχρεώσεις ενός πρωταγωνιστή, μοιάζει τέλειος για τον ρόλο του Τόνι που ψάχνει από απλή περιέργεια ένα απομεινάρι του παρελθόντος του και καταλήγει να το κάνει εμμονικά, κινούμενος στα όρια του νόμου, κρατώντας ζωντανό με την ερμηνεία του το μυστήριο γύρω από τα κίνητρα του ήρωα για μια έρευνα που δεν μοιάζει σημαντική. Εμπορικό σινεμά (δυστυχώς) σχεδόν προς εξαφάνιση, κινούμενο χωρίς ίχνος εντυπωσιασμού, που στηρίζεται στους βετεράνους σταρ του, φαινομενικά αργό στην αφήγηση, μα πολύ πλούσιο και γενναιόδωρο στις συνδέσεις και στην ολοκλήρωσή της.» (Πηγή: www.lifo.gr)

Ηθοποιοί: Τζιμ Μπρόντμπεντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Χάριετ Γουόλτερ, Έμιλι Μόρτιμερ κ.ά. Παραγωγή: 2017 Γλώσσα: Αγγλική, με ελληνικούς υπότιτλους Διάρκεια: 108΄

Advertisement